Bodemenergieplan regelt bodemwarmte Breezicht-Zuid

woensdag 10 april 2019
Bodemenergieplan regelt bodemwarmte Breezicht-Zuid

Met de vaststelling van een bodemenergieplan voor Breezicht-Zuid verzekert Zwolle een duurzame warmtevoorziening voor deze buurt. Dit is nodig om te voorkomen dat bodemwarmtepompen elkaar onderling beïnvloeden of dat de bodem te veel afkoelt.

Breezicht wordt een aardgasloos en energieneutraal gebied. Dit betekent dat alle energie die nodig is voor het verwarmen en ventileren van de woning duurzaam en op de eigen kavel wordt opgewekt. 

Als alle huizen in deze buurt gebruik maken van bodemwarmtepompen bestaat de kans dat ze elkaar negatief gaan beïnvloeden. Als dit effect te groot wordt koelt de bodem plaatselijk te veel af en kan er in de toekomst niet meer genoeg warmte geleverd worden om de huizen te verwarmen. Daarom is in het bodemenergieplan precies vastgelegd hoeveel energie er per woning jaarlijks aan de bodem mag worden onttrokken.

Het plan geeft ook de minimale afstand aan tussen de bodemsystemen onderling en tussen de installatie en de kavelgrens. Met deze gegevens kunnen installateurs en leveranciers rekening houden bij de plaatsing van bodemwarmtepompen. Daarmee is het technisch mogelijk alle woningen in Breezicht-Zuid met een bodemwarmtepomp te verwarmen, maar dat is niet verplicht.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!