Eerste huizen in De Tippe in 2021

dinsdag 23 april 2019
Eerste huizen in De Tippe in 2021

De Tippe wordt een gevarieerde duurzame woonbuurt met meerdere gezichten. Het gebied ligt aan de rand van Stadshagen, ingesloten tussen de Kamperlijn en de Hasselterweg, dicht bij Westenholte en de IJssel. Het gaat hier om de laatste grote uitbreiding van Stadshagen en in deze buurt komen ongeveer 1250 woningen, voor grote en kleine huishoudens van alle leeftijden met aandacht voor huizen die geschikt zijn voor zorg aan huis.

Er komen zowel koop-als huurwoningen, voor grote en kleine huishoudens. Het moet een duurzame, diverse en sociale buurt worden. Deze uitgangspunten zijn verwoord in het zogeheten Koersdocument dat voor De Tippe is opgesteld en binnenkort in de gemeenteraad zal worden behandeld.

In het document, dat samen met gebieds- en projectontwikkelaar VanWonen en de Zwolse woningcorporaties deltaWonen en SWZ is opgesteld, worden vijf thema’s benoemd. De buurt moet energieneutraal en klimaatadaptief worden ontwikkeld, er moet aandacht zijn voor circulariteit, duurzame bereikbaarheid en een sociaal inclusieve wijk. De Tippe zal samen met geïnteresseerde bewoners uit de omgeving vorm worden gegeven, waarbij ruimte zal zijn voor particulier opdrachtgeverschap.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!