Gratis memospel bij inleveren niet verkochte elektrische apparaten na Kleedjesmarkt

vrijdag 26 april 2019
Gratis memospel bij inleveren niet verkochte elektrische apparaten na Kleedjesmarkt

Zogeheten e-waste apparaten komen na afloop van kleedjes-en vrijmarkten nogal eens in de container terecht. Dit zijn apparaten met een stekker of (oplaadbare) batterij en afgedankte Tl-buizen en spaar-en ledlampen. In ons land is Wecycle actief, een non-profitorganisatie, die 10.000 inzamelpunten voor deze apparaten bij gemeenten en winkels onderhoudt. Ook Zwolle is hierbij aangesloten. 

Tijdens de Kleedjesmarkt Stadshagen, die wordt gehouden op Koningsdag, zaterdag 27 april, worden ook veel elektrische apparaten en lampenarmaturen aangeboden. Als deze niet verkocht worden en ze niet voor hergebruik in aanmerking komen, is inleveren voor recycling de juiste circulaire keuze. Wie na afloop van de Kleedjesmarkt in Stadshagen zijn niet verkochte e-waste apparaat of lampen inlevert bij de Milieustraat van de ROVA krijgt een gratis Recycle Memo-spel.

Wecycle werkt samen met 75 % van de Nederlandse gemeenten en zamelde in 2017 107 miljoen kilo e-waste in, dat voor 97% gerecycled werd. Hiermee is een CO-2-uitstoot vermeden van 345 miljoen kilo.

Foto: Wecycle

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!