Schaapscheerdersfeest met ambachtelijke markt bij Stadshoeve

zondag 28 april 2019
Schaapscheerdersfeest met ambachtelijke markt bij Stadshoeve

Op zondag 12 mei aanstaande is de eerste editie van een Schaapscheerdersfeest met een ambachtelijke en creatieve markt in Park de Stadshoeve in Stadshagen. De hele dag door is er een demonstratie van het scheren van de schapen van de hoeve. De markt omvat ambachtelijke lekkernijen, lokale kunst, streekproducten, oude ambachten van lokale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Er zijn ruim 50 deelnemers aanwezig met een veelzijdig assortiment aan rariteiten en bijzondere creatieve uitingen.

Het feest wordt georganiseerd door het team van Zeldzaam Mooi, een initiatief van Ilse van Haasen-Nuesink, die diverse evenementen, markten en festivals organiseert. Uitgangspunt van de activiteiten is dat deze iets moeten bijdragen aan de omgeving en er niet ten koste van gaan. Vandaar dat er veel handgemaakte en zelfontworpen producten en diensten te vinden zijn, gemaakt van hergebruikte materialen.

Kunstenaar Oscar Prinsen, de huis-DJ van Zeldzaam Mooi, brengt een balans aan tussen zijn kunst en het draaien van plaatjes. Prinsen zorgt voor de muzikale omlijsting met oude singles, jukebox, soul en disco. Ook geeft bellenblaas kunstenaar Frans van de Kamp tijdens het feest megazeepbellen demonstraties.

Het Schaapscheerdersfeest wordt gehouden op zondag 12 mei van 12.00-17.00 uur bij Park de Stadshoeve.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!