Schaapscheerdersfeest op de Klooienberg

dinsdag 28 mei 2019
Schaapscheerdersfeest op de Klooienberg

Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, worden de schapen van de Zwolse kudde geschoren en vindt het Oer is Stoer festival plaats op wijkboerderij de Klooienberg. De 350 schapen van herder Tjitse Terpstra worden één keer per jaar geschoren en van hun winterse vacht ontdaan. Terpstra is zelf ook aanwezig om verhalen over zijn kudde te vertellen.

Tijdens het schapenscheren vindt ook het Oer is Stoer festival plaats, georganiseerd door het IVN. Kinderen van 3 tot 12 jaar en ook oudere kinderen kunnen een strippenkaart kopen, waarmee zij aan diverse activiteiten kunnen deelnemen. Het thema is de Oertijd, de periode dat de oermens druk was met jagen en voedsel verzamelen, leer bewerken en vuur maken.

De opzet van Oer is Stoer is dat kinderen het oergevoel in de natuur kunnen beleven en diverse ambachten en technieken gaan uitproberen. Zij kunnen vuur maken, een olielamp uitproberen en een pijl en boog in elkaar zetten. De toegang is gratis, de strippenkaart voor deelname aan Oer is Stoer kost € 2,50, deze is op locatie te koop.

Het schaapscheerdersfeest duurt van half 2 tot half 5.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!