VVD wenst draavlak bij gasloze buurt De Tippe

dinsdag 4 juni 2019
VVD wenst draavlak bij gasloze buurt De Tippe

De VVD-fractie in de gemeenteraad van Zwolle vraagt bij de ontwikkeling van De Tippe om voldoende draagvlak bij het realiseren van een gasloze buurt. Een Nieuwsuur-reportage over de gevolgen van de aanleg van een warmtenet in Nijmegen is voor de partij aanleiding vragen te stellen aan het college. Daar is sprake van torenhoge energierekeningen en een monopoliepositie van energieleverancier Nuon. De fractie wil vooral weten hoe Zwolle dit in De Tippe gaat voorkomen.

De Tippe is de laatste grotere uitbreiding die in Stadshagen gerealiseerd gaat worden. De gemeenteraad behandelt binnenkort de uitgangspunten voor de nieuwe buurt. De energievoorziening is hierin een belangrijk onderdeel, omdat er vanaf 2030 geen Gronings gas meer stroomt. De VVD is geschrokken van de wijze waarop de Nijmeegse Rekenkamer oordeelt over de totstandkoming van het warmtenet in deze gemeente. ‘Inconsistent, niet transparant, onnavolgbaar en oncontroleerbaar’, waren de niet mis te verstane conclusies.

De VVD is van mening dat Zwolle moet leren van Nijmegen en wenst de wijze waarop het daar in haar ogen mis ging te betrekken bij de totstandkoming van De Tippe. ‘Naast de duurzaamheidsambities is ook de betaalbaarheid van energie voor de aanstaande bewoners van belang’, zo stelt de fractie. De gemeenteraad spreekt 17 juni over de koers die voor De Tippe wordt uitgezet.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!