De Tippe: ruimte voor initiatieven parkeerloos bouwen

dinsdag 18 juni 2019
De Tippe: ruimte voor initiatieven parkeerloos bouwen

In de nieuwe woonbuurt De Tippe kunnen woningen worden gebouwd zonder of met een beperkt aantal parkeerplaatsen. Dit wordt mogelijk gemaakt als zich hiervoor particuliere initiatieven aandienen. De gemeenteraad stelde afgelopen maandag het Koersdocument met de uitgangspunten voor deze buurt vast. Over enige tijd zal ook het laatste deel van Stadshagen bebouwd gaan worden.

De Tippe ligt aan de rand van de wijk, ingesloten tussen de spoorbaan naar Kampen en de Hasselterweg. Er komen 1250 woningen, waarvan 30% goedkoop, 40% middelduur en 30% behoort tot de dure prijsklasse. De Tippe moet een gevarieerde, duurzame woonbuurt worden met meerdere gezichten. Parkeerloos ontwikkelen van een woonbuurt ligt gevoelig. In de praktijk blijkt dat woningen zonder een parkeerplaats in de nabijheid van de woning minder goed verkocht worden. De gemeente geeft nu wel ruimte aan initiatieven vanuit de inwoners.

Uitgangspunt is dat er in De Tippe mens- en milieuvriendelijk gebouwd gaat worden. Minder parkeren en meer groen passen hier goed in. Inmiddels zijn er al enkele initiatieven voor parkeerloos bouwen aangemeld. Zo komt er in de zuidhoek van de buurt een appartementencomplex voor met name éénpersoons huishoudens. Het autodelen wordt hier gestimuleerd, waardoor er minder parkeerplaatsen nodig zijn. Ook de Stichting Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle is blij met de mogelijkheden die De Tippe biedt voor co-creatie en kansen voor nieuwe woonconcepten.

Het Koersdocument werd met algemene stemmen vastgesteld.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!