Imker vertrekt noodgedwongen uit De Tippe

maandag 1 juli 2019
Imker vertrekt noodgedwongen uit De Tippe

Ruim zeven jaar houdt imker Neuteboom bijen in De Tippe, het nu nog landelijke gebied in Stadshagen dat bestemd is voor woningbouw. De komst van de stad is echter niet de reden van vertrek. De imker ervaart dat het evenwicht tussen populaties steeds meer uit balans raakt. Er blijven voor de bijen steeds minder voedzame bloemen, struiken en struikgewas over. Het vertrek van de imker is voor het CDA aanleiding te pleiten voor een evenwichtiger groenbeleid in de stad.

Naast beperktere voedselbronnen vormt het bestrijdingsmiddel glysofaat ook een bedreiging voor de bijenstand. Honingbijen die worden blootgesteld aan dit middel gaan sneller dood aan infecties. CDA-raadslid Arjan Spaans: ‘Landelijk is er nog geen verbod op dit middel, maar we kunnen in Zwolle onze lokale verantwoordelijkheid nemen. Maar de problematiek achter het vertrekt van de imker gaat veel verder. Er is behoefte aan een nog evenwichtiger groenbeleid ten gunste van verbetering van de biodiversiteit.’

Spaans heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Hierin vraagt hij of het college ook vindt dat gebruik van glysofaat op gemeentelijke gronden onwenselijk is. Het raadslid ziet graag dat de gemeente in gesprek gaat met alle betrokkenen en samen te werken aan meer diversiteit in het groenbeleid in Zwolle.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!