Giften voor Huttendorp en Stadshagenfestival

zondag 14 juli 2019
Giften voor Huttendorp en Stadshagenfestival

Het bestuur van de Stichting Het Hervormd Weeshuis heeft besloten twee activiteiten in Stadshagen financieel te ondersteunen. De Wijkstichting Stadshagen Totaal krijgt giften voor nieuw gereedschap en materieel voor het jaarlijkse Huttendorp en een spantent voor het Stadshagenfestival. In totaal ontvangen vijftien Zwolse jongerenprojecten een gift voor activiteiten die door de initiatiefnemers financieel niet rond te krijgen zijn.

Fysieke weeshuizen behoren al tientallen jaren tot het verleden. Zwolle had tot 1953 nog één weeshuis, dat onderdak bood aan ouderloze kinderen. De bezittingen van dit weeshuis zijn daarna overgegaan in Stichting Het Hervormd Weeshuis. Zij zet haar jaarlijkse opbrengsten in om initiatieven in het Zwolse jeugd- en jongerenwerk financieel te ondersteunen.

Huttendorp Stadshagen is in 2003 gestart en daarna uitgegroeid tot één van de grootste huttendorpen van Nederland. Hoofddoel van deze activiteit is het samen bouwen, spelen en vooral actief bezig zijn. Dit jaar wordt de activiteit gehouden van 19 tot en met 22 augustus.

Het Stadshagenfestival heeft zich in 18 jaar ontwikkeld tot een groot en aantrekkelijk wijkevenement. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een grote braderie, verlotingen in het winkelcentrum, een kinderplein en optredens op een podium in het Twistvlietpark. Het festival wordt dit jaar gehouden op zaterdag 24 augustus.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!