‘Zweetdruppelkaart’ voor meldingen extreme hitteplekken

woensdag 24 juli 2019
‘Zweetdruppelkaart’ voor meldingen extreme hitteplekken

Vanaf vandaag staat de Zwolse ‘Zweetdruppelkaart’ online. Hierop kunnen Stadshagenaren melden welke plekken op deze tropische dagen extra heet aanvoelen. Door klimaatveranderingen komen ook in Stadshagen extreem hoge temperaturen vaker voor. De meldingen geven belangrijke informatie om uitgevoerde hitteberekeningen in de praktijk te kunnen toetsen. Enige tijd geleden lanceerde de gemeente ook al een ‘Nattevoetenkaart’, waar meldingen kunnen worden gedaan over ervaren wateroverlast na een hoosbui.

Vooral op plekken met veel stenen en weinig groen loopt de temperatuur op. Ook kan de warmte tussen gebouwen blijven hangen. Het is daarom van belang om klimaatproof te bouwen en de straten klimaatproof in te richten. Zestig procent van de grond in Zwolle is echter van particulieren en bedrijven. De stad heeft hen dus nodig om samen met de overheid te zorgen voor schaduwplekken en verkoeling. Zo kan het al een paar graden schelen als tegels in een tuin worden vervangen door bomen en planten.

Stadshagenaren die overlast ervaren worden ook geholpen met advies. Via www.zwolle.nl/klimaatmakers zijn tips, trucs en voorbeelden te lezen.

Via www.zwolle.nl/zweetdruppelkaart kunnen meldingen worden gedaan over hete plekken in de wijk. Meldingen over wateroverlast kunnen via de website www.zwolle.nl/nattevoetenkaart.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!