Komende maand werkzaamheden aan Mastenbroekerbrug en Twistvlietbrug

donderdag 29 augustus 2019
Komende maand werkzaamheden aan Mastenbroekerbrug en Twistvlietbrug

Komende maand worden omvangrijke werkzaamheden uitgevoerd aan de Twistvlietbrug en Mastenbroekerbrug. Van de twee verbindingsbruggen van Stadshagen wordt de besturing en aandrijving deels vernieuwd. Van 2 t/m 23 september geldt er een beperking voor de doorvaarthoogte voor de scheepvaart. Het wegverkeer ondervindt geen overlast van de werkzaamheden.

De besturing en de aandrijving van de bruggen wordt aangepast en deels vernieuwd, zodat ze voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen uit de Europese Machinerichtlijn. Door de aanpassingen blijven de grote beweegbare bruggen in Zwolle werken op het hoogste veiligheidsniveau en met minimaal storingsrisico. Daarmee wil de gemeente tevens voor de toekomst de bereikbaarheid van Zwolle per weg én per water verzekeren.

Beperkte doorvaarthoogte
De Mastenbroekerbrug en Twistvlietbrug worden omgebouwd van maandag 2 september 2019 tot en met maandag 23 september 2019. De werkzaamheden vinden plaats in het vaarwater van het Zwartewater, in de vaarrichting vanuit de IJssel naar Hasselt. De bruggen zijn in deze periode niet bedienbaar. Het doorvaren onder het vaste deel van de brug blijft wel mogelijk. De doorvaarthoogte van het vaste deel is 5.50 meter ten opzichte van NAP. Overig scheepvaartverkeer moet omvaren.

Twee fasen
In 2019 voert de gemeente Zwolle omvangrijke werkzaamheden uit aan de vier grote bruggen in de stad die op afstand bedienbaar zijn. Het gaat om de Mastenbroekerbrug, Twistvlietbrug, Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug. Om de hinder voor de scheepsvaart zo veel mogelijk te beperken, wordt het werk in twee fasen uitgevoerd. In beide fasen worden twee bruggen tegelijkertijd onder handen genomen. In de eerste fase zijn de werkzaamheden aan de Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug in het voorjaar 2019 uitgevoerd. Meer informatie over de werkzaamheden geeft de gemeente op haar website.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!