Nieuwbouw Het Saffier komt dichterbij

zaterdag 7 december 2019
Nieuwbouw Het Saffier komt dichterbij

Als de gemeenteraad van Zwolle op 16 december positief besluit over een krediet, dan is de weg vrij voor nieuwbouw van Integraal Kind Centrum Het Saffier. Daarmee komt een einde aan een lange periode van tijdelijke huisvesting van 250 leerlingen in gestapelde units bij het winkelcentrum Stadshagen. Met het aanstaande vertrek van de school naar De Tippe wordt ook het laatste ruimtelijke obstakel voor de uitbreiding van het winkelcentrum opgeruimd.

In 2015 was er al een krediet voor nieuwbouw beschikbaar gesteld. Er bleek echter geen externe partij te vinden die het gebouw binnen de financiële kaders kon realiseren. Door de sterk aangetrokken bouwmarkt vroegen partijen hogere prijzen dan destijds was voorzien. Onlangs bleek een nieuwe partij bereid de bouw te realiseren, maar het beschikbare krediet was niet toereikend. De bouwkosten worden nu geraamd op bijna € 4,5 miljoen, tweemaal zo hoog als in eerste instantie werd gedacht. In dit bedrag is rekening gehouden met ruimere kinderopvang en aangescherpte duurzaamheidsprincipes.

Het nieuwe gebouw krijgt een plek in de laatste nieuwbouwbuurt van Stadshagen, De Tippe, dat aan de overzijde van het spoor naar Kampen is gelegen. Er komt een markant gebouw op de hoek van de Hasselterweg en de Belvédèrelaan. Op deze locatie zal de gereformeerde school naar verwachting niet alleen leerlingen trekken uit Stadshagen maar ook uit Westenholte. Met de gecombineerde huisvesting van een basisschool en kinderopvang ontstaat een compleet Integraal Kind Centrum.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!