Kinderen gaan op kerstbomenjacht

maandag 3 januari 2011

Het oude jaar is de deur uit en zo ook de kerstboom. In menig tuin is de naaldboom, die tot voor kort symbool voor gezelligheid en warmte stond, als grof vuil geparkeerd. Voor kinderen in de wijk Stadshagen in Zwolle zijn de afdankertjes echter goud waard. Met eurotekens in de ogen worden de kerstbomen verzameld, want elke boom levert twintig eurocent op. En ook al hebben de kinderen slechts twee handen; die tientallen bomen slepen ze wel mee.

Bovendien krijgen kinderen voor elke boom een stempel, die de verzamelaar op een kaart kan sparen voor een gratis toegangskaartje voor het het zwembad. Dubbele kassa voor de struinende jeugd. Natuurlijk moeten de kinderen dan wel een flink aantal kerstbomen weten te ritselen. Daar zijn de verwoede verzamelaars echter aardig bedreven in, zoals op de foto´s hieronder te zien is.

Kinderen kunnen de bomen inleveren bij verschillende punten in de wijk. Weten waar en wanneer je de bomen in moet leveren? Klik dan hier en lees ons eerdere artikel over de verzamelpunten.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!