Milligerplas wordt volwaardige wijkvoorziening

vrijdag 17 januari 2020
Milligerplas wordt volwaardige wijkvoorziening

De Milligerplas is nu nog een zwart en winderig watergat buiten Stadshagen. Er is een beperkt aantal voorzieningen, een wandeling rondom is weinig aantrekkelijk en het ligt excentrisch ten opzichte van de wijk. Met de onlangs door de gemeente gepresenteerde Visie Milligerplas komt daar drastisch verandering in. De plas moet een volwaardige wijkvoorziening worden en de vele groepen gebruikers komen beter aan hun trekken. Veel toekomstige woningen in Breezicht kijken straks uit op het water, het strandgedeelte krijgt meer status en een wandeling rond de plas wordt weer een wandelfeestje.

Duikers

De visie werd deze week op een drukbezochte informatiebijeenkomst van de gemeente in kbs De Boxum toegelicht. De plannen zijn mede gebaseerd op de suggesties van bewoners, die zij tijdens twee bijeenkomsten over groen in de wijk in het voorjaar van 2019 konden inbrengen. Dat heeft ondermeer als resultaat dat jongeren een betere ontmoetingsplaats en vissers betere visplekken krijgen. Tevens is er voorzien in een toiletgebouwtje, een hondenstrand en een toegangspad naar het water voor mindervaliden.

Zones

In het oostelijke deel van het water worden de provisorische voorzieningen voor duikers, vissers en zeilers omgezet in permanente onderkomens. Zo ontstaat een betere plek voor ontmoeten en een startplek voor diverse wateractiviteiten. Het zuidelijk gelegen haventje bij de appartementen blijft slechts toegankelijk voor niet-gemotoriseerde vaartuigen. De woongebouwen worden meer in het groen gezet. De westkant van de plas wordt verder recreatief aangekleed met onder andere waterspeelelementen. De noordelijke zone behoudt zijn natuurlijke oevers, waar vooral watervogels hun domein hebben.

Wandel-en fietspad

In met name het oostelijke deel van de plas zitten fietsers en wandelaars elkaar nog wel eens in de haren, op een pad dat alleen toegankelijk is voor wandelaars. De gemeente heeft een voorkeur voor een vrijliggend fietspad, voor een deel langs de Werkerlaan en dan vervolgens afbuigend naar de plas. Het ‘rondje plas’ wordt na realisering van de plannen voor wandelaars een stuk aangenamer, doordat de route dichtbij het water zal komen te lopen.Voor mindervaliden zal er een mogelijk een pad naar het strand worden aangelegd. De plannen zijn nog niet definitief; besluitvorming zal in de loop van dit jaar plaatsvinden.

Foto: gem. Zwolle

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!