Vraag naar woningen in Zwolle lijkt af te zwakken, maar blijft groot

maandag 25 mei 2020
Vraag naar woningen in Zwolle lijkt af te zwakken, maar blijft groot

De coronacrisis leidt ertoe dat de vraag naar woningen in Zwolle iets lijkt af te zwakken, blijkt uit een analyse door de gemeente naar de woningmarkt in Zwolle die afgelopen maand is uitgevoerd. Er komen signalen uit de markt dat door de coronacrisis minder vraag is naar woningen. Op langere termijn verwacht de gemeente dat de vraag in Zwolle echter hoog blijft.

Stadshagen is aangemerkt als voorname plek voor het uitbreiden van de Zwolse woningvoorraad.

‘Mensen kopen niet online een huis’
Even een huis bezichtigen zit er niet zomaar in en mensen kopen niet op basis van online informatie een huis. In enkele gevallen zijn er zelfs koopcontracten ontbonden, blijkt uit een rapport van de gemeente Zwolle voor de gemeenteraad.

Vier scenario’s
De gemeente heeft vier scenario’s geschetst voor de Zwolse woningbouwmarkt. In alle scenario’s wordt rekening gehouden met een recessie, een neergang van de economie door de coronacrisis. De gemeente hoopt dat één van de scenario’s bewaarheid wordt. Dat is namelijk het scenario waarbij de vraag iets terugloopt en het aanbod van woningen toeneemt. Nu nog is het aanbod veel te laag als gevolg van de kredietcrisis in 2008, waardoor de druk op de woningmarkt in Zwolle hoog is.

Combinatie stikstofproblematiek en coronacrisis is funest
Een combinatie van coronacrisis maar daarna een snelle opleving van de woningvraag en stikstofproblematiek kan zorgen voor een nijpende situatie, schetst het rapport. Door de stikstofproblematiek kan Stadshagen, dat dichtbij een Natura2000-gebied ligt, mogelijk moeilijk uitbreiden. Als dat inderdaad blijkt en de woningbouw in de wijk achterblijft, neemt de vraag naar woningen in Stadshagen verder toe.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!