Politiek wil meer ‘gestapelde bouw’ in De Tippe

dinsdag 26 mei 2020
Politiek wil meer ‘gestapelde bouw’ in De Tippe

De gemeenteraad van Zwolle wil dat er meer ruimte komt voor zogenaamde ‘gestapelde bouw’ in het nog nieuw te bouwen wijkdeel De Tippe in Stadshagen. Daaronder wordt onder meer appartementen verstaan voor bijvoorbeeld starters, alleenstaanden en ouderen.

Terugdringen woningtekort
Het voorstel voor de gestapelde bouw komt van de raadsfractie van het CDA in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Arjan Spaans: “Deze groepen hebben volgens onderzoek een voorkeur voor appartementen. In de Tippe is nu 17,5% gestapelde woningbouw gepland, dat zijn ongeveer 219 woningen. Meer gestapelde woningbouw kan een bijdrage leveren in het terugdringen van het woningtekort waarbij diverse woningtypen gecombineerd kunnen worden”.

Vertraging
De aanleg van De Tippe kampt met een forse vertraging door de kredietcrisis uit 2008. Het gebied tussen de spoorlijn en de Hasselterweg staat op de rol om de komende jaren volgebouwd te worden, ook al kan de stikstofcrisis mogelijk vertraging opleveren.

Flinke vraag naar woningen
Toch is de aanleg van De Tippe hard nodig, om aan de enorme vraag naar woningen in Zwolle te kunnen voldoen. Daarbij moet genoeg oog zijn voor de huishoudens met een kleine portemonnee of waarvan de wens voor een relatief kleine woning bestaat zoals ouderen.

Arjan Spaans: “Hoe mooi zou het zijn als we dichtbij het station invulling zien voor woonconcepten zoals de Knarrenhof? Dit zien we graag in combinatie met andere doelgroepen om een gezonde mix van functies en inwoners in de Tippe krijgen: een toekomst waardig”.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!