D66 wil middelbare school in Stadshagen

dinsdag 9 juni 2020
D66 wil middelbare school in Stadshagen

De gemeenteraadsfractie van D66 ziet graag Voortgezet Onderwijs verschijnen in Stadshagen. Dat zegt de partij naar aanleiding van een debat over onderwijsgebouwen in Zwolle. Volgens D66 zijn onderwijsgebouwen belangrijk voor de omliggende buurt.

Middelbare school wens in de wijk
De wens voor een voortgezet onderwijsinstelling in Stadshagen is er al langer. Recent nog speelde deze concrete wens een belangrijke rol in het debat over de nieuwbouw van een vestiging van de Van der Capellen College. Daar besloot de gemeenteraad tot nieuwbouw in Holtenbroek.

Belangrijke rol
D66, ook bekend als ‘onderwijspartij’ ziet een grote rol voor onderwijsgebouwen in de wijk omdat ze ook steeds meer een maatschappelijke rol spelen. Daarom zinspeelt de partij op voortgezet onderwijs in Stadshagen, zeker nu de bouw van wijkdeel de Tippe op het punt staat om te beginnen.

Veel potentiële scholieren
Ook de demografie van Stadshagen vraagt om een middelbare school: het is een kinderrijke wijk waar een deel van de jongeren de leeftijd van de middelbare school nadert. Verder vindt D66 dat er bij nieuwe woningbouw ruimte moet zijn voor onderwijsgebouwen in de directe nabijheid.

Ruimtegebrek
Op sommige locaties hebben basisschoolgebouwen nog ruimte voor leerlingen, andere scholen barsten uit hun voegen. Basisschool het Festival is één van die scholen, die met spoed meer lokalen nodig heeft om de huidige leerlingen onderdak te kunnen bieden. Nu zijn de leerlingen verspreid over drie locaties.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!