Geen voortgezet onderwijs in Stadshagen

donderdag 24 oktober 2019
Geen voortgezet onderwijs in Stadshagen

Tweeduizend leerlingen van het Voortgezet Onderwijs wonen er in Stadshagen. Daarmee is Stadshagen de grootste wijk vergeleken met andere wijken in Zwolle en de wijk is nog niet klaar met groeien. Toch verschijnt er geen middelbare school in Stadshagen.

Politiek: onderzoek Stadshagen
In mei liet de gemeenteraad juist vanwege het grote aantal kinderen Stadshagen meenemen in een onderzoek naar een nieuwbouwlocatie van de Van der Cappellen scholengemeenschap.

Bezwaren schoolbesturen
Maar dat stuit op bezwaren van onderwijsbesturen in de regio Zwolle, zijn zien de locatie in Stadshagen niet zitten. De schoolbesturen moeten onderling zorgen voor een goede afstemming van vraag en aanbod in het onderwijs. Een nieuwe locatie in Stadshagen zou voor grote verkeersstromen van scholieren zorgen. Daarnaast is het aantal jongeren in het voortgezet onderwijs in Zwolle over het algemeen dalende en zou extra nieuwbouw naast de huidige vestigingen grote effecten kunnen hebben op het onderwijs aldaar.

Holtenbroek
Daarom is er nu gekozen voor verdere nieuwbouwontwikkeling op de locatie in Holtenbroek. Dat is wel duurder dan de optie in Stadshagen, is de conclusie van de gemeente, maar heeft meer positieve effecten als het gaat om bereikbaarheid voor scholieren elders uit de stad en de regio.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!