Stadshoeve is vernielingen en rommel zat

maandag 15 juni 2020
Stadshoeve is vernielingen en rommel zat

De Stadshoeve is het beu regelmatig tegen vernielingen en rommel aan te lopen op het terrein van de wijkboerderij. Het is demotiverend voor vrijwilligers en bezoekers. Dat meldt de stichting van de wijkboerderij aan StadshagenNieuws.

Reeks vernielingen in half jaar tijd
Brandstichting in het speelkasteel, planken die uit het kasteel worden gesloopt, bekladdingen, lachgasflesjes, bier en wijnflessen, de wilgenhut die wordt vernield, het vlot op het water dat door jongeren wordt gekanteld en zelfs kratjes drinken die uit de berging van de Bistro worden gestolen. De lijst met punten waar De Stadshoeve flink mee in haar maar zit is lang. En dat begint te knagen.

Het gesprek aangaan
“Het is best demotiverend”, verzucht het stichtingsbestuur tegenover StadshagenNieuws. “Bezoekers vinden het daarom soms ook minder prettig bij de Stadshoeve”. De wijkboerderij is daarom in gesprek gegaan met wijkbeheer, de wijkpolitie en jeugdwerk om te kijken of ze in gesprek kunnen gaan met de jongeren die s avonds en s nachts rondhangen op het park.

Vrijwilligers
De Stadshoeve is een vrijwilligersclub die met hulp van leden uit Stadshagen probeert de wijkboerderij en tuinen draaiende te houden. Het is des te meer frustrerend, zo vindt de organisatie, dat nota bene de jongeren uit diezelfde wijk voor overlast zorgen. De Stadshoeve hoopt dat er met wat aandacht een einde kan komen aan de vernielingen en rommel. “We hopen gezamenlijk tot een oplossing te komen”.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!