Tijdscapsule voor het Saffier

vrijdag 26 juni 2020
Tijdscapsule voor het Saffier

Een feestelijk moment voor basisschool het Saffier. Gisteren is bij de school die in de Tippe wordt gebouwd namelijk een tijdscapsule in de grond begraven. Dit werd gedaan door leerlingen uit verschillende groepen van de basisschool.

De aannemer kwam met had het idee om een tijdscapsule te begraven. Op die manier konden ook de leerlingen wat betekenen voor de nieuwbouw. Gister was het zo ver: het gat was gegraven, de tijdscapsule kon er ingerold worden. In verband met de voorschriften van het RIVM waren niet alle leerkrachten en leerlingen aanwezig. Twee leerlingen uit elke groep waren onder begeleiding van een paar leerkrachten op de plaats waar de capsule begraven moest worden.

De capsule is gevuld met voetafdrukken, een foto, een usb stick met een filmpje en verhalen van elk kind. Op de capsule staan namen van leerlingen van de school. Wie weet wordt hij ooit nog eens opgegraven.

Vanaf 2015 zit basisschool het Saffier in een noodgebouw aan de Overtoom. “Sinds die tijd zijn we ook al bezig met een nieuwe school”, vertelt Janne-Machteld directeur van de basisschool. “De bouw loopt goed, de regen doet zijn werk op het cortenstaal en de zonnepanelen liggen op het dak”. Nog even geduld en dan kunnen de leerlingen van het Saffier onderwijs krijgen op de nieuwe locatie. Met de capsule wordt gevierd dat de school eindelijk een nieuw gebouw krijgt.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!