Huiszoekingen en aanhoudingen in Zwolse drugsoorlog; ook in Stadshagen

dinsdag 1 september 2020
Huiszoekingen en aanhoudingen in Zwolse drugsoorlog; ook in Stadshagen

De politie heeft maandag vijf verdachten aangehouden op verdenking van handel in harddrugs in Zwolle en omgeving. Deze aanhoudingen zijn onderdeel van een langlopend onderzoek door de politie. Tijdens deze actie werden ook zes woningen in Zwolle doorzocht, waaronder twee in Stadshagen.

Cocaïnehandel heeft in Zwolle geleid tot excessief geweld op straat. De gemeente Zwolle, politie, OM, Belastingdienst en RIEC pakken samen met andere overheidspartners deze drugshandel hard aan. In de afgelopen maanden zijn er al meerdere verdachten aangehouden. Dit afzonderlijke onderzoek leidde naar vijf mannen. Twee mannen van 20 jaar uit Zwolle, één 22-jarige man uit Zwolle, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 19-jarige man uit Zwolle.

Vuurwapens
Tijdens de aanhoudingsactie werden ook twee woningen in Stadshagen doorzocht, aan de Jaq P. Thijsselaan en de Plattenborgstraat. Ook in Zwolle-Zuid en het centrum zijn woningen doorzocht. Daarbij zijn diverse voertuigen, dure spullen en een aantal vuurwapens in beslag genomen. “Wij gaan ervan uit dat we met deze aanhoudingen een aanzienlijk deel van de dealers en kopstukken binnen de cocaïnehandel van de straat hebben gehaald,” zegt Ramon Arnhem, Districtschef IJsselland.

Oproep politie
De politie roept inwoners en ondernemers op alert te blijven op signalen in de wijk of op bedrijventerreinen. Melden kan desgewenst ook anoniem.

Foto: Stefan Verkerk

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!