Burgemeester, politie en andere partijen in gesprek met buurt na schietpartij

woensdag 25 september 2019
Burgemeester, politie en andere partijen in gesprek met buurt na schietpartij

Buurtbewoners gingen woensdagavond in gesprek met burgemeester Snijders, de politie en andere partijen na de ingrijpende schietpartij in de Van Disselstraat. In een klein comité gaven buurtbewoners, die in of rondom de van Disselstraat wonen, complimenten voor het luisterend oor en de aanwezigheid in de wijk, maar deelden ze ook hun zorgen over de huidige en toekomstige veiligheid in Breecamp.

Burgemeester Snijders, nog maar net een week officieel in functie, vond het belangrijk om er voor de inwoners te zijn. Er was gekozen om de directe aanwonenden uit te nodigen, om zo goed mogelijk in contact te komen met de buurtbewoners. “Ik vind dat je er als burgemeester moet zijn, dat je een luisterend oor moet bieden. Ik wil graag weten wat de buurtbewoner bezighoudt. Dat kunnen ze hier, op een laagdrempelige manier aan ons vertellen”, laat de burgemeester weten aan StadshagenNieuws.

35 tot 40 rechercheurs werken aan onderzoek
Dat wordt door veel buurtbewoners gewaardeerd. Aandachtig luisteren ze naar bijdragen van het onderzoeksteam, de politie en de gemeente, Travers, de woningcorporaties en slachtofferhulp. Daarbij wordt duidelijk dat er inmiddels 35 tot 40 rechercheurs aan deze zaak werken en dat de politie dit heel hoog opneemt. De politie noemt daarbij dat het een goed besluit van de burgemeester is geweest dat de woning van de man die werd beschoten voor vier weken wordt gesloten en dat hij zes weken lang niet in de wijk mag komen.

Onveilig gevoel
Onder buurtbewoners heerst er een onveilig gevoel. Al langer vanwege vermeende drugsoverlast in de wijk, maar zeker nu één van de buurtbewoners het mikpunt lijkt te zijn van een mogelijke afrekening. Is die dreiging na zes weken voorbij?

De politie en de burgemeester kunnen daar op de langere termijn nog geen antwoord op geven. De besluiten op de korte termijn, namelijk het tijdelijk inzetten van zwaar bewapende politie, het sluiten van een woning en het afgeven van een gebiedsverbod geeft voorlopig enige zekerheid. Maar op langere termijn, daar moeten de betrokken partijen zich nog goed over buigen.

Meer nodig om dit soort vraagstukken aan te kunnen’
De burgemeester, die de bewoners toesprak, snapt de zorg van de bewoners. Zorgen over drugsproblematiek, een poging tot een afrekening: voor Zwolse begrippen is dit een grote zaak. “Je hoort en leest het ook wel in de media over andere plekken. We hebben meer nodig om dit soort vraagstukken aan te kunnen”, zegt hij ten overstaan van de inwoners.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!