Wandelend vanuit de wijk het bos in

zaterdag 12 september 2020
Wandelend vanuit de wijk het bos in

In Stadshagen zijn er mooie groene plekken om bijvoorbeeld te wandelen. Maar toch is de wijk hier en daar nog kaal, met vooral jonge bomen. Best logisch voor een relatief jonge wijk, maar dat kan wel beter! Een groep buurtbewoners zijn in gesprek gegaan met de gemeente, provincie en Landschap Overijssel om ‘het Stadshager Bos’ te ontwikkelen. Een bos van en voor bewoners.

En dat het Stadshager Bos een belangrijke waarde kan zijn in onze wijk, blijkt wel uit de berekening van het aantal bomen per inwoner. Hieruit blijkt dat zelfs Amsterdam bosrijker is dan Stadshagen. Naast een fijne plek om te wandelen of spelen, is het bos ook van belang als het gaat om het klimaat(verandering): het beperkt CO2-uitstoot en verbetert de opname van water bij hevige regenbuien.

Voordat het bos er is, is er nog genoeg te bepalen. Op welke plek moet dit bos bijvoorbeeld komen? De initiatiefnemers lijkt het mooi als dit bos bij de Milligerplas komt: in de Romeinse tijd heeft hier een dicht moerasbos gestaan. In samenwerking met de gemeente, provincie en Landschap Overijssel is het de bedoeling dat de bewoners van Stadshagen het plan en de plek van het bos bepalen.

Wil je meer weten over dit initiatief, kijk dan op:
https://mijnwijk.zwolle.nl/project/realisatie-stadshager-bos of https://www.facebook.com/stadshagerbos/

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!