Geef ook wat licht in Stadshagen! Decembereditie magazine nu in de brievenbus

dinsdag 8 december 2020
Geef ook wat licht in Stadshagen! Decembereditie magazine nu in de brievenbus

Het laatste magazine van dit jaar ligt in heel Stadshagen op de deurmat. En we mogen met recht zeggen dat er weer een aantal mooie verhalen in staan. We hebben als redactie gekozen om te kijken naar verhalen die inzicht geven, bijvoorbeeld in het werk van onze wijkwethouder. Of hoe je op tien minuten fietsafstand een prachtige wandeling kan maken op een plek die we zelf betitelen als een verborgen paradijs. De Vreugderijkerwaard verraste ons ten positieve, zeker als je doorfietst waar anderen stoppen. Even weg uit de hectiek van corona.

Want dat is wel wat dit jaar tekent. Het jaar waarin we gezamenlijk proberen een coronavirus eronder te krijgen. Iedereen, niemand uitgezonderd, heeft te maken met de effecten van het virus. En al die gezellige vieringen met Sinterklaas en Kerst zullen anders zijn. Als ze er al zijn. Zonder grote bijeenkomsten. Feesten en diners. Ook hier gelden de beperkingen. En ook al kunnen huishoudens het thuis vieren, de eenzaamheid slaat toe in de donkere dagen. Zelfs bij gezinnen, die hele sociale structuren zoals verenigingsleven, sport en familie ontbonden zien worden. Je bent meer op jezelf aangewezen.

Licht in donkere dagen
Als redactie hebben wij daar ook mee te maken. Maar we zien in Stadshagen ook licht in die donkere dagen. Steeds meer mensen steken de handen uit de mouwen om er wat van te maken. Terwijl de zorgsector op volle toeren draait, worden er initiatieven bedacht om elkaar te helpen. Ook al is veel digitaal. Maar laten we het ook eens fysiek proberen.

Doe je mee? Breng letterlijk wat licht in de wijk
Afgelopen jaar vond er in Zwolle de berenactie plaats. Overal voor de ramen beertjes, zodat kinderen al wandelend door de wijk konden kijken naar al dat moois in de straten. Kunnen we dat in de donkere dagen ook doen met licht? Laten we de straten en huizen op zo’n mooie wijze versieren dat we elkaar letterlijk licht in de donkere dagen gunnen. Zodat we er ’s avonds, wandelend door de wijk met de afstand die ervoor nodig is, toch kunnen genieten van iets wat we aan elkaar gunnen. Geef licht in Stadshagen. Doe je mee?

We hopen dat iedereen in Stadshagen gezond blijft, geniet van de kleine dingen die het leven mooi maken. En dat als het wel slecht gaat, er mensen blijven opstaan voor elkaar. Zo komen we door deze coronacrisis heen. Zo staan we er als wijk. Stadshagen, als lichtend voorbeeld.

Magazine niet ontvangen? Laat het weten!
Het StadshagenNieuws Magazine van december 2020 wordt rond 2 december gratis huis-aan-huis verspreid in Stadshagen, Westenholte en omgeving. Heeft u het magazine niet ontvangen? Stuur ons even een bericht, dan kunnen we dat oplossen. Let op: als u een ‘nee-nee’ sticker op uw brievenbus heeft, mogen we helaas bij u niet bezorgen. U kunt het magazine dan online lezen, of een exemplaar afhalen in het Cultuurhuis of de bibliotheek.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!