Huismus voert ranglijst tuinvogeltelling Stadshagen aan

zondag 31 januari 2021
Huismus voert ranglijst tuinvogeltelling Stadshagen aan

Dit weekend is het nationale tuinvogeltelling van de Vogelbescherming Nederland. Tel een half uur lang de vogels in je tuin en geef het door op de website. Bijna 100 Stadshagenaren telden mee, waarbij de huismus de meest geziene vogel is. Ook vandaag kan er nog geteld worden.

De top 10 in Stadshagen is iets anders dan de landelijke top 10. Zo staat de spreeuw in Stadshagen op plek 6, hoger dan landelijk. En zo komt de landelijke nummer 6, de Kauw, niet voor in de top 10 van Stadshagen.

Top 10 Tuinvogeltelling Stadshagen bron: www.vogelbescherming.nl

Hoe werkt de tuinvogeltelling?

  1. Tel op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee. 
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien.
  3. Uw telling geeft u op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 gemakkelijk door via de web-app mijntuinvogeltelling.nl. Het telformulier staat dan voor u klaar. Vul uw telling uiterlijk maandagochtend 1 februari in vóór 12 uur.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!