Donderdag geen inzameling gft-afval, papier wordt wel opgehaald

woensdag 10 februari 2021
Donderdag geen inzameling gft-afval, papier wordt wel opgehaald

De winterse omstandigheden zorgen voor topdrukte bij de ROVA, waar met man en macht wordt gewerkt aan het sneeuw- en ijsvrij houden van de Zwolse hoofdwegen. Ook de afvalinzameling gaat door, maar de groene gft-containers worden voorlopig nog niet geleegd. ROVA heeft de inzamelroute door Stadshagen voor donderdag geannuleerd.

Papier en karton in de blauwe containers wordt donderdag wel volgens planning in een deel van Stadshagen opgehaald. Ook de ondergrondse containers voor restafval worden gewoon geleegd.

Door de lage temperatuur blijft de sneeuw op straat liggen. De vuilniswagens kunnen daardoor niet overal goed komen. Daarnaast is de capaciteit beperkt, doordat materieel en personeel ook ingezet wordt voor zout strooien en sneeuwschuiven. ROVA geeft haar medewerkers speciale snowsteps (zie foto), waarmee ze makkelijker over besneeuwde en bevroren straten kunnen lopen.

ROVA roept op om de inzamelchauffeurs te helpen door de container op een goed bereikbare plek aan te bieden. “Zet uw container niet achter sneeuwhopen, hier kan ons inzamelvoertuig niet goed bij en dit belemmert een voorspoedige inzameling. Als uw container nog niet vol zit, sla dan een inzamelronde over en bied uw container niet aan.”

Of de groene gft-containers op een andere dag aangeboden kunnen worden is nog niet bekend. ROVA adviseert om de social media-kanalen en de ROVA-app in de gaten te houden.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!