Gemeente geeft ijs Stadshagen toch nog niet vrij

donderdag 11 februari 2021
Gemeente geeft ijs Stadshagen toch nog niet vrij

Het ijs in Stadshagen is nog niet veilig. De Gemeente Zwolle meldde donderdagmiddag dat er op bepaalde plekken in Zwolle veilig geschaatst kon worden. Dat bericht is vanavond ingetrokken: “het ijs is op de meeste plaatsen nog niet dik genoeg en matig van kwaliteit”, aldus de gemeente op haar website.

Vanmiddag werd er al volop geschaatst op het natuurijs in Stadshagen. Dat ging niet overal goed, er zijn een aantal meldingen van mensen die door het ijs zijn gezakt. “Ga nooit zomaar of alleen het ijs op,” is het dringende advies van de gemeente.

De ijsmeesters van ROVA houden in Zwolle de dikte van het ijs in de gaten. Ook vegen ze het ijs sneeuwvrij, zodat de sneeuw niet vastvriest op het ijs. Of er vrijdag wel veilig geschaatst kan worden hangt af van de vorst en ijsgroei van de komende nacht. De ijsbaan in Westenholte kon donderdag ook nog niet open, het ijs is daar nog niet veilig genoeg.

Op verschillende plekken in Zwolle wordt het ijs in opdracht van de gemeente getest. In Stadshagen geldt dat voor het Twistvlietpark. Op de volgende plekken in Zwolle wordt het ijs ook getest:

StadshagenNieuws maakte een fotoreportage met heerlijke winterse beelden. Ook mooie foto’s van het schaatsen, stuur ze dan naar redactie@stadshagennieuws.nl!

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!