IJsmeester WVF Westenholte gehuldigd

maandag 15 februari 2021
IJsmeester WVF Westenholte gehuldigd

Met stille trom vertrekken zat er niet in voor Klaas Eikenaar, die 40 jaar lang ijsmeester van de ijsbaan in Westenholte was. Als dank voor zijn inzet werd hij zondagavond gehuldigd. Klaas kreeg het erelidmaatschap van de vereniging en een ereronde over de ijsbaan.

In het laatste uur van de geopende ijsbaan nam Rob Ruijsch, voorzitter van IJsvereniging WVF, het woord om Klaas te bedanken voor zijn inzet. Op de vraag hoeveel gaten Klaas in 40 jaar in het ijs heeft geboord, moest hij het antwoord schuldig blijven, maar het zullen er heel veel zijn geweest. Iets minder vaak -maar gezien de reacties vaak genoeg- waren de keren dat hij met een nat pak thuis kwam. De vrouw van Klaas mocht hem het speldje voor zijn erelidmaatschap opspelden en uit handen van Rob ontving hij het levenslange lidmaatschap van de ijsvereniging.

Na deze huldiging maakte Klaas een ereronde over de ijsbaan – op een slee, getrokken door de borstelwagen. Onder het genot van een borrel, en na het wegpinken van een traantje, sprak Klaas een dankwoord en was het tijd voor anekdotes. Één van de mooiste was misschien wel de ijstransplantatie die in 2018 landelijk nieuws werd: de ijsbaan lag nog voor een deel open, terwijl een naastgelegen plas mooi dichtgevroren was. Met man en macht is toen ijs uit de plas naar de ijsbaan gebracht en kon er even later genoten worden van een mooie ijsbaan.

Meer foto’s vind je op jestaaterop.nl

Lees meer over:

| | | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!