Werkzaamheden nieuwe buurten Stadshagen

vrijdag 19 maart 2021
Werkzaamheden nieuwe buurten Stadshagen

De komende periode vinden in de Tippe en Breezicht Noord werkzaamheden plaats om de grond bouwrijp te maken. Daarna kan de bouw van de eerste woningen starten. Met de werkzaamheden zal er meer vrachtverkeer op de weg zijn.

De Tippe
De komende maanden wordt de grond bij de Tippe en Breezicht Noord bouwrijp gemaakt. In de Tippe is aannemer Nonak bezig om de kavels voor de eerste 250 woningen bouwrijp te maken. De verwachting is dat dit het derde kwartaal van dit jaar jaar klaar is. In het vierde kwartaal kan de bouw van de eerste woningen starten. Er komen ongeveer 1250 woningen in de Tippe.

Breezicht Noord
In Breezicht Noord is aannemer van Gelder bezig met het bouwrijp maken van de grond in buurtschap Wierde en Beemd daar komen ongeveer 225 woningen. Ook hier is de verwachting dat in het vierde kwartaal gestart kan worden met het bouwen van de eerste woningen. Het bouwrijp maken van de grond van de andere buurtschappen Reede en Kragge start in 2022.

Aanleg van de duinen
In Breezicht Zuid is gestart met de aanleg van het duingebied naast de Milligerplas. Door Nonak wordt begroeiing en grond weggehaald. De grond wordt gebruikt voor de kavels in Breezicht Noord en de Milligerplas minder diep te maken. Voor de zomervakantie van 2021 zijn de eerste duinen (fase 1) bij de Millierplas klaar. In het duingebied van fase 2 en 3 worden ook woningen gebouwd. De aanleg van de duinen en de woningen worden naar verwachting in 2023 aangelegd.

Bouwverkeer
Tot en met juli 2021 komt u in deze omgeving vaker vrachtwagens tegen. Voor het ‘rondje Milligerplas’ is met borden een afscheiding gemaakt tussen de rijbaan en wandel- en fietsverkeer. Bij de oude wielerbaan is de route voor fietsers en voetgangers deels omgeleid. Vanwege het toegenomen vrachtverkeer vragen we u zelf ook goed op te letten en zich aan de borden te houden.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!