Nieuwe hoofdtrainer korfbalvereniging Sparta

dinsdag 25 mei 2021
Nieuwe hoofdtrainer korfbalvereniging Sparta

Wilco van den Bos vervangt succestrainer Henco Pullen als hoofdtrainer van korfbalvereniging Sparta Zwolle. De Nijmegenaar komt uit een korfbalnest en heeft vele jaren ervaring als korfbaltrainer. Hij heeft clubs getraind in Eindhoven, Amsterdam, Nijmegen en Bennekom. Op dit moment is hij bondscoach van Duitsland, de ploeg die in de finale verloor van Nederland met 21-8.

Bos vertelt: “Ik wil graag weer wekelijks met een ambitieuze groep werken en dat bij een club die de randvoorwaarden kan en wil creëren om te groeien. Dat kwam bij elkaar tijdens de gesprekken met de verantwoordelijken bij Sparta Zwolle. Ik denk dat ik de lijn die de club heeft ingezet kan vervolgen en verder uit kan bouwen. Mijn doel is duidelijk, uiteindelijk wil ik als trainer in de korfballeague actief zijn”.

Hij blijft bondscoach: “Het bondscoachschap is uniek en we hebben een mooie basis gelegd bij het Duitse korfbal wat ik graag wil voortzetten. Sparta begrijpt dit en laat me daarin volledig vrij. In de praktijk zal ik niet veel missen omdat de competities tijdens interland periodes stilliggen”. De doelstelling is duidelijk: “we mikken op een stabiele hoofdklasser worden dus we moeten alle mogelijkheden om te groeien benutten”.

Ron Raterman (bestuurslid korfbalzaken) is blij met de aanstelling: “Wilco neemt een schat aan ervaring mee en is iemand die breed kijkt. Hij heeft ons in de gesprekken overtuigd van zijn gedrevenheid en zijn korfbalkennis. Met zijn komst geven we het gehele trainersgilde in onze club een impuls”.

In augustus beginnen de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De staf en de selectie begint met de veldcompetitie. Vanaf oktober start de zaalhoofdklasse.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!