Gemeente Zwolle verkoopt 24 kavels in buurtschappen Wierde en Beemd

vrijdag 23 juli 2021
Gemeente Zwolle verkoopt 24 kavels in buurtschappen Wierde en Beemd

De gemeente Zwolle is gestart met de verkoop van 24 kavels in de buurtschappen Wierde en Beemd in Breezicht, Stadshagen. Wierde en Beemd zijn compacte, groene woonbuurten, geïnspireerd op (oude) dorpen, maar met een modern randje. De kavels variëren in grootte tussen de 290 en 609 m2. Inschrijven kan tot en met dinsdag 7 september, 16.00 uur. Op dinsdag 24 augustus om 19.00 uur is er een digitale informatiebijeenkomst.

De buurt Breezicht ligt in de Zwolse wijk Stadshagen en biedt een natuur- en waterrijke omgeving. U ziet er de Milligerplas, de polder, duinlandschap, kronkelende beken en riet. Tegelijkertijd is het levendige centrum van Stadshagen en de reuring van de binnenstad van Zwolle op fietsafstand. In Breezicht is in alle opzichten ruimte: om te wonen, voor kinderen om te spelen, voor de natuur en ruimte voor het overtollige regenwater. Breezicht wordt namelijk niet alleen energieneutraal, maar ook waterrobuust en klimaatbestendig gebouwd. Alle woningen liggen verhoogd in het landschap. Als het hard regent wordt het water opgevangen in de lage delen. In droge, hete periodes vallen deze delen weer langzaam droog.

Verkoop kavels in fases

Breezicht bestaat uit zes buurtschappen: Duinzicht, Wetering, Wierde, Beemd, Reede en Kragge. De gemeente verkoopt de vrije kavels in meerdere fases. De kavels in de buurtschappen Wetering en Duinzicht zijn twee jaar geleden al verkocht. In deze buurtschappen is de bouw volop bezig en wonen inmiddels al heel wat mensen. Op dit moment heeft de gemeente de 24 kavels in de buurtschappen Wierde en Beemd in de verkoop. De komende jaren volgen nog 65 kavels in de buurtschappen Reede en Kragge. Natuurlijk is er in Breezicht niet alleen aanbod voor mensen die zelf een huis willen bouwen. Er komen ook huizen en appartementen voor kopers en huurders, in verschillende prijsklassen en voor alle leeftijden.

Dorps karakter

De buurtschappen Wierde en Beemd zijn geïnspireerd op (oude) dorpen. Het metselwerk en de kappen van de woningen zijn een eigentijdse vertaling van de dorpse architectuur. Beide buurtschappen worden gebouwd rond een groene ‘brink’, een open, gemeenschappelijke groene ruimte. Vroeger kwamen bewoners er samen om de was te doen of het vee te laten grazen. Ook nu is de brink het sociale hart: een levendige, groene plek voor iedereen. De groene randen van Wierde en Beemd bieden een waterrijke, natuurlijke omgeving, met uitzicht op de omliggende rietoevers, beken en boomwallen. Daar heerst een gevoel van openheid en rust. De woningen staan er wat losser verspreid, met daken en gevels in verschillende richtingen.

Droomhuis bouwen

Wierde en Beemd worden compacte woonbuurten: in Wierde komen ongeveer 135 woningen; Beemd biedt ruimte aan ca. 90 woningen. In elk buurtschap verkoopt de gemeente Zwolle 12 vrije kavels. Twee daarvan liggen aan de brink, de andere 22 kavels liggen aan de groene randen. De kavels zijn bedoeld voor vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. Kavelkopers hebben veel vrijheid om hun droomhuis te bouwen naar eigen ontwerp en woonwensen. Wel zijn er richtlijnen opgesteld voor de inrichting van de kavels en architectuur van de woningen, zodat ze bijdragen aan het karakter van de beide buurtschappen. De prijzen van de kavels liggen tussen de 157.000 en 351.000 euro kosten koper incl. btw.

Inschrijven

Inschrijven kan tot dinsdag 7 september, 16.00 uur. Let op: voor de twee-onder-een-kapkavels kan inschrijven en meeloten alleen als u een medebouwer heeft voor de andere woning onder de kap. Bij meerdere inschrijvingen vindt een loting plaats op woensdag 8 september om 16.00 uur. Het inschrijfformulier en de verkoopbrochure vindt u op www.zwolle.nl/kavels.

Informatiebijeenkomst en vinden medebouwer

Op dinsdag 24 augustus om 19.00 uur is er een digitale informatiebijeenkomst over de kavels in Wierde en Beemd. Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst krijgt u meer informatie over de kavels en het proces rondom de verkoop. Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst kunnen de mensen die geïnteresseerd zijn in de twee-onder-een-kapwoningen in contact komen met mogelijke medebouwers. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.zwolle.nl/kavels.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!