Gemeente plaatst vernielde Boog weer terug

woensdag 29 september 2021
Gemeente plaatst vernielde Boog weer terug

De gemeente Zwolle heeft besloten het vorig jaar kapotgereden kunstwerk ‘De Boog’ van Thom Puckey te laten repareren en weer terug te plaatsen. De Boog werd vorig jaar door een nog onbekend wit busje compleet ontzet en daarna verwijderd. De gemeentelijke kosten van de terugplaatsing worden geraamd op bijna twaalfduizend euro: de reparatie van ruim vijftigduizend euro wordt door het waarborgfonds vergoed.

De Boog, een kunstwerk dat over het Twistvlietpad stond werd vorig jaar in het holst van de nacht kapotgereden door een busje. Na de botsing werd er nog een wekenlange zoektocht gehouden naar het voertuig, maar nooit meer aangetroffen. Over het kunstwerk ontstond wel discussie: het was niet de eerste keer dat De Boog door een botsing ontzet raakte en moest worden gerepareerd.

Toch besluit de gemeente nu het kunstwerk alsnog te repareren en terug te plaatsen. Dat gebeurt niet op het Twistvlietpad, om nieuwe aanrijdingen te voorkomen. De Boog verschijnt nu haaks op het pad, namelijk over het Klokkengieterpad. Dat zal waarschijnlijk niet eerder gebeuren dan in de eerste helft van 2022.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!