Stormloop op voorlichting De Tippe

woensdag 13 oktober 2021
Stormloop op voorlichting De Tippe

Dinsdagavond konden belangstellenden in Het Saffier meer informatie ontvangen over de nieuwbouwplannen in het nog te ontwikkelen wijkdeel De Tippe. De belangstelling bleek overweldigend: zowat 850 mensen meldden zich aan voor de avond, waardoor er meerdere sessies komen om de belangstelling aan te kunnen: zowel fysiek als online.

De enorme toeloop tekent de wens om een woning in het wijkdeel te betrekken, maar ook de enorme woningkrapte die er op dit moment in Zwolle heerst. De nog te bouwen Tippe gaat daar voor een deel invulling aan geven. In eerste instantie worden er 1250 woningen gebouwd, verdeeld over drie plannen in het wijkdeel. Voor alle leeftijds- en inkomensgroepen zit daar aanbod tussen. Dat die woningen snel weg zullen zijn, lijkt bijna een zekerheid als de markt en het enthousiasme aanhoud.

Duurzaamheid
Het wijkdeel zal voor een aanzienlijk deel duurzaam worden opgeleverd om bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Zwolle. Daarvoor besloot het college van B&W dinsdag nog om het gebied aan te merken als gebied waar een bodemenergieplan voor geldt. De komst van warmtepompen in de bodem kan ervoor zorgen dat een te grote hoeveelheid effect heeft op de werking ervan: en dus kan de gemeente nu regie voeren op hoeveelheid en afstand.

Wie meer informatie zoekt over de plannen van de Tippe kan terecht op de website van het bouwproject.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!