Politie maakt zich zorgen over illegaal vuurwerk

maandag 15 november 2021
Politie maakt zich zorgen over illegaal vuurwerk

Wie de laatste weken vooral ’s avonds goed luistert, kan een heel aantal knallen in de wijk horen. Van sommige knallen geven mensen op social media aan rechtop in bed te zitten. De wijkagent maakt zich er zorgen over: “De gevolgen zijn niet te overzien bij die explosieven”.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat het vaak vooral gaat om nitraten en cobra’s, zwaar illegaal vuurwerk met de kracht van een kleine handgranaat.

‘Vingers kwijt’
Peter Overweg, wijkagent van Zwolle-west geeft aan dat de gebruikers meestal minderjarigen of jongvolwassenen zijn. “Vorige week was er elders in het land nog een jongen van 14 jaar die twee vingers is kwijtgeraakt na het afsteken van illegaal vuurwerk”, vertelt Peter. “Het vuurwerk is niet alleen illegaal, maar zo enorm gevaarlijk dat het ramen, deuren en zelfs hele muren kan ontzetten. Ze ontsteken soms meerdere explosieven bij elkaar, en dan zijn de gevolgen niet te overzien. Schade aan eigen huis, dat van de buren en laat staan voor de mensen die dan thuis zijn.”

Fouilleren en woningen binnenvallen
De politie is druk met het afhandelen van de meldingen. Ze geven ook aan dat ze bij concrete aanwijzingen fouilleren of zelfs een woning binnenvallen voor het in beslag nemen van de explosieven. Peter geeft aan dat het de afgelopen weken vaak is gebeurd, en dat het ongetwijfeld richting de jaarwisseling alleen maar zal toenemen. “Laat vuurwerk zoals het is, en ga niet stunten met explosieven!”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!