Acht kavels in De Tippe in de verkoop

De gemeente Zwolle verkoopt acht kavels voor vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen in De Tippe. De Tippe is één van de nieuwe buurten van Stadshagen en ligt aan de rand van Zwolle, tussen het weidse IJssellandschap en de bestaande buurten van Stadshagen en Westenholte in. De acht kavels variëren in grootte tussen de 412 en 561 m2. De prijzen liggen tussen de 230.000 en 360.000 euro kosten koper inclusief btw. 

Buurschap voor de toekomst

De Tippe is het buurschap voor de toekomst. Een duurzame, klimaatbestendige en energiezuinige buurt voor alle leeftijden. Een plek waar u zich thuis voelt en waar u nooit meer weg wilt. Spelen, opleiding, werken, vrije tijd en zorg: u vindt het in De Tippe. In totaal komen er ongeveer 1.250 woningen: van kleine appartementen tot grote gezinswoningen en alles er tussen in. De buurt is goed bereikbaar en u woont er vlakbij de voorzieningen van Stadshagen en het centrum van Zwolle. De Tippe heeft het veilige en knusse gevoel van een dorp, met veel ruimte voor voetgangers en fietsers. Ook zit de buurt vol natuur én met groene, duurzame toepassingen.

Tippehubs: ontmoeten en delen

In De Tippe staat onderlinge betrokkenheid centraal. Bewoners en ondernemers werken daar samen aan. Zo zijn er plannen voor Tippehubs: plekken voor ontmoeting en delen. Denk aan een materialenhub waar mensen bouwmaterialen die ze niet meer nodig hebben naartoe kunnen brengen, zodat anderen die weer kunnen gebruiken. Of aan een mobiliteitshub waar verschillende vormen van deelmobiliteit voor bewoners aanwezig zijn.  

De Vier Erven

De acht kavels die te koop staan, zijn onderdeel van De Vier Erven. Elk erf krijgt een andere indeling en andere woningen. De Vier Erven liggen in het noorden van De Tippe. Dit is het meest landelijke deel. Er is veel water aan de randen van het buurtschap. Ook is er veel ruimte voor crea­tiviteit, innovatie, delen en duurzaamheid. Hier kunt u zelf invloed heb­ben op hoe uw woning er uit gaat zien en uw (woon)droom werkelijkheid laten worden. Wel zijn er enkele richtlijnen voor de inrichting van de kavels en architectuur van de woningen, zodat dit aansluit bij de omgeving. Daarover leest u meer in de verkoopbrochure op www.zwolle.nl/kavels.

Belangrijke data en informatie

Hebt u interesse in de kavels? Noteer dan onderstaande data in uw agenda:

Woensdag 16 februari 19.30 uur

Digitale informatiebijeenkomst.

Deel 1: algemene informatie over alle kavels

Deel 2: vinden van een medebouwer voor de kavels voor twee-onder-een-kapwoningen

Dinsdag 1 maart 19.30 uur

Tweede digitale bijeenkomst voor vinden medebouwer voor kavels voor twee-onder-een-kapwoningen

Dinsdag 8 maart 16.00 uur

Sluiting inschrijving kavels twee-onder-een-kapwoningen

Woensdag 9 maart 16.00 uur

Loting kavels twee-onder-een-kapwoningen

Dinsdag 5 april 16.00 uur

Sluiting inschrijving kavels vrijstaande woningen

Woensdag 6 april 16.00 uur

Loting kavels vrijstaande woningen

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via www.zwolle.nl/kavels. Daar vindt u ook de inschrijfformulieren. Om in te schrijven en mee te loten voor de kavels voor twee-onder-een-kapwoningen moet u een medebouwer hebben voor de andere woning onder de kap.

Contact

Met vragen kunt u contact opnemen met teams kopersbegeleiding van de gemeente Zwolle via telefoonnummer 038 – 498 22 00 of e-mailadres ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl.