Bouw Duinzicht gestart met onthulling zandsculptuur

zaterdag 26 maart 2022
Bouw Duinzicht gestart met onthulling zandsculptuur

Met het onthullen van een levensgrote zandsculptuur gaf wethouder Monique Schuttenbeld vrijdag het startsein voor de bouw van Duinzicht in Stadshagen. In de eerste fase worden 33 riante duinwoningen gebouwd met terras én balkon aan de rand van de Milligerplas. Alle woningen zijn duurzaam ontwikkeld en energieneutraal door een eigen warmtevoorziening.

De toekomstige bewoners van Duinzicht waren uitgenodigd voor de start van de bouw. Na ontvangst en enkele korte speeches was het tijd voor de onthulling van de zandsculptuur. Deze werd uitgevoerd door wethouder Monique Schuttenbeld, samen met Mireille Jeurnink namens VanWonen en Antoinette Wilmot van Reinbouw.

Felicitaties

De wethouder feliciteerde alle aanwezigen met de aankoop van hun woning: “Het is een prachtige nieuwe ontwikkeling: hele duurzame woningen op een unieke locatie in de duinen vlakbij een prachtige recreatieplas. Het duurt nog even maar ik wens alle kopers voor straks heel veel woongeluk op dit mooie plekje in Zwolle.” Na de onthulling was er onder het genot van een drankje gelegenheid voor de toekomstig bewoners om met elkaar kennis te maken en eerste ervaringen te delen.

Riante duinwoningen

VanWonen ontwikkelt in totaal 51 riante duinwoningen in Duinzicht, aan de rand van de Milligerplas. De woningen zijn met twee, drie of vier woningen geschakeld. “Wij zijn enorm trots op dit bijzondere project,” vertelt Mireille Jeurnink, directeur Vastgoedontwikkeling VanWonen. “De energieneutrale woningen van Duinzicht liggen midden in de duinen, met uitzicht over de Milligerplas. Een groene en gezonde leefomgeving voor deze en toekomstige generaties.”

Hoogteverschil

Door de ligging in de duinen ontstaat door het hoogteverschil in de omgeving een bijzonder project waar niet één woning gelijk is. Iedere woning heeft een unieke zichtlijn en uitzicht. In plaats van een eigen tuin heeft elke woning twee terrassen waarvan het terras op de eerste verdieping vrijwel altijd overloopt in het duingebied. Iedere woning is door de vier ruime woonlagen voor een groot deel naar eigen wens in te delen.

Duinlandschap

Bouwbedrijf Reinbouw heeft al ervaring met bouwen in een het duinlandschap. “In Almere hebben we meer dan 500 woningen in een duinlandschap gebouwd,” vertelt Antoinette Wilmot, commercieel directeur van Reinbouw. “Het is het leuk dat we dit ook in Zwolle kunnen oppakken.”

Planning Duinzicht fase 1 en 2

De bouw van de eerste fase van Duinzicht, het noordelijk deel, is nu gestart. Naar verwachting zullen deze woningen in 2023 opgeleverd worden. Fase 2 van Duinzicht, het zuidelijk deel, bestaat uit nog eens 18 woningen. Hiervoor start de verkoop binnenkort.

Het project Duinzicht is onderdeel van Breezicht. De nieuwe wijk ligt aan de noodzijde van Stadshagen, grenzend aan de Mastebroekenpolder en de Milligerplas.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!