Stadshagen dichter bij centrum door Rodetorenbrug

vrijdag 18 februari 2011 4 reacties

Afgelopen dinsdagavond hebben de architecten Ney en Partners de nieuwe impressies van de Rodetorenbrug gepresenteerd. De Rodetorenbrug is voor fietsende inwoners van Stadshagen erg interessant, omdat het een snellere verbinding naar het Stadscentrum biedt. Fietsers vanuit Stadshagen moeten nu vaak een flink eindje doorfietsen om een ingang van de binnenstad te bereiken. De Rodetorenbrug, die zijn aansluiting naast het Rodetorenplein bij het Maagjesbolwerk vindt, wordt een shortcut voor de fietser (en wandelaar) uit Stadshagen-Noord.

Winnend ontwerp
In september vorig jaar koos de gemeente Zwolle uit negentien inzendingen, op advies van de selectiecommissie, de ranke brug naar ontwerp van Ney en Partners. De selectiecommissie bestond uit de Vrienden van de Stadskern, de VVE Maagjesbolwerk, Het Oversticht en de rijksdienst voor Cultuurhistorisch Erfgoed en gaf een maximale score van 100 punten aan dit ontwerp. De selectiecommissie heeft voor dit ontwerp gekozen omdat het weinig afbreuk doet aan het stadsaangezicht. Het is minimaal opvallend, waardoor het wel een technische uitdaging wordt om deze ranke, transparante brug te bouwen.

Wanneer de brug wordt gerealiseerd is onbekend. Hieronder de nieuwe impressies van de Rodetorenbrug die afgelopen dinsdag zijn gepresenteerd:

Bron: www.zwolle.nl

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

4 reacties op 'Stadshagen dichter bij centrum door Rodetorenbrug' »

 • susie schreef:

  Wat een onzinnige titel. Klopt helemaal niet. Moet die kop de komst van die brug goed maken? We komen er later wel achter.

 • Henk schreef:

  Volgens mij moet je de kop figuurlijk lezen. Als Holtenbronxer snap ik het zelfs. Kortere fietstijd, leve de brug!

 • susie schreef:

  Henk,

  rechtdoor Schuttevaerkade over rechtsaf de dijkstraat in en je staat in de stad.

  In jouw optie: rechtsaf bij de roelenweg de katerdijk over dan oversteken naar de brug(stoplicht)de brug over en je staat op de melkmarkt dan nog naar de stad…lijkt me niet korter.

 • Henk schreef:

  Ik begrijp dat Susie een notoir tegenstander is van de brug, da’s prima, maar bij de Melkmarkt begint voor mij de stad al: bovendien is er een prachtige fietsenstalling bij de Media Markt, gezellige kroegjes direct over de brug, leuke eetgelegenheden en bovenal: minder lang fietsen.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!