Datum Stadshagen Run 2011 bekend

Alle sportievelingen kunnen de datum vast in hun agenda zetten: zaterdag 22 oktober 2011. Op die dag wordt alweer de vierde editie van de Unicef Stadshagen Run gelopen. De Stadshagen Run 2010 was met bijna 1000 deelenemers een groot succes. Het evenement krijgt ieder jaar steeds meer bekendheid, waardoor vorig jaar de 10 kilometer al op zijn maximaal aantal deelnemers zat. De lopers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 5 of 10 kilometer. Voor de kinderen is er een speciale Unicef Kidsrun van 1 kilometer. 

Ook dit jaar steun steunt de Stadshagen Run een goed doel. Van elke inschrijving van de Unicef Stadshagen Run, georganiseerd door de Stichting Loopsport Zwolle in samenwerking met Sportservice Zwolle en Unicef, gaat 1 euro naar Unicef of het Jeugd Sport Fonds.

Het parcours
De Stadshagen Run 2011 start in het centrum van Stadshagen. De Unicef Kids Run wordt gelopen in en rond het park bij het centrum van Stadshagen. De deelnemers aan de 5 en 10 kilometers lopen 1 resp. 2 rondjes van 5 kilometer. Uit de monden van verschillende lopers van de vorige editie was te horen dat het parcours eentoning was. De organisatie van de Stadshagenrun had daarop aangegeven dat zij de looprondes van het parcours komend jaar groter zal maken.

Clinic
Ook dit jaar zal Stichting Loopsport Zwolle een clinic organiseren die bedoelt is voor een ieder die een begin wil maken met hardlopen. Na afsluiting van de clinic ben je in staat om 30 minuten aan een stuk hard te lopen. Eén keer in de week is niet voldoende om een goede conditie op te bouwen. Van de trainer krijg je een schema die je voor jezelf kan trainen. Of misschien wel samen met andere deelnemers van de clinic. Vorig jaar hebben veel deelnemers van de clinic samen meegedaan aan de Unicef Stadshagen Run. Het is heel stimulerend om samen naar een doel, een thuiswedstrijd, te trainen.

Voor meer informatie over de Unicef Stadshagen Run 2011 kunt u naar: www.stadshagenrun.nl