Feestelijke start bouw 86 woningen Breezicht-Noord

dinsdag 13 september 2022
Feestelijke start bouw 86 woningen Breezicht-Noord

Dinsdagmiddag heeft wethouder Monique Schuttenbeld op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw van 86 woningen in Breezicht Noord in Zwolle. Het gaat om 37 woningen in buurtschap Wierde en 49 woningen in buurtschap Beemd. De al verkochte woningen zijn een mix van rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Alle woningen zijn energieneutraal en liggen in een klimaatbestendige wijk. De nieuwe bewoners hebben actief meegedacht over de vormgeving van de woningen.

Start bouw met levende zandsculpturen

Onder het toeziend oog van levende zandsculpturen en begeleid door een live percussie act werden symbolisch de eerste scheppen zand in de cementmolen gedaan door de Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld, VanWonen Directeur Mireille Jeurnink en Berend Jan van der Steeg, Directeur Van der Steeg Ontwikkelen en Bouwen. Na deze officiële start van de bouw was er gelegenheid voor de toekomstig bewoners om met elkaar kennis te maken en de eerste ervaringen te delen. De wethouder feliciteerde de bewoners met hun nieuwbouwwoning: “Als gemeente zijn we blij dat weer veel mensen in Breezicht Noord een mooie en duurzame woning hebben gevonden, in een groene omgeving. Het duurt nog even maar ik wens alle bewoners alvast heel veel woongeluk.”

Duurzame en klimaatbestendige buurt

Duurzaamheid staat centraal bij de ontwikkeling van de woningen in Breezicht. Zo zijn alle woningen energieneutraal. Ook wordt de buurt Breezicht energiezuinig ingericht. Alle elektriciteit voor de openbare ruimte, zoals voor de openbare verlichting en rioolgemalen, wordt opgewekt met zoninstallaties. En als het regent wordt overtollig water via watergangen, wadi’s en groenzones naar een centrale waterpartij geleid. Deze ‘waterbuffer’ vormt een reserve voor perioden van droogte en hittegolven. Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling licht toe: “Op verschillende plekken in Breezicht zijn de wadi’s goed zichtbaar. Na een flinke bui kunnen kinderen er lekker spelen in vers schoon water. In tijden dat het niet regent, vallen de wadi’s vanzelf weer droog. Deze waterhuishouding maakt Breezicht niet alleen klimaatbestendig, de buurt krijgt er ook een heel eigen gezicht van.”

Berend Jan van der Steeg, Directeur Van der Steeg: “Wij zijn trots op dit mooie project in samenwerking met VanWonen. We realiseren hier energieneutrale en gasloze woningen, gelegen in een groene wijk. Vanaf de eerste schets hebben we in bouwteamverband actief meegedacht, onze kennis en kunde is verwerkt in de ontwerpen van architect Zaak van NN.”

Planning Breezicht Noord

De oplevering van de woningen in Wierde en Beemd vindt gefaseerd plaats en start vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2023. Daarnaast start gebiedsontwikkelaar VanWonen over enkele weken de voorverkoop voor de twee naastgelegen deelgebieden in Breezicht Noord: Reede en De Terpen. Dit gaat om 115 woningen in buurtschap Reede; een mix van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. En om 17 vrijstaande woningen in buurtschap De Terpen. Meer informatie via www.woneninbreezichtnoord.nl.

Foto: Start bouw Breezicht Noord met vlnr Mireille Jeurnink (VanWonen) Berend Jan van der Steeg (Van der Steeg) en wethouder Monique Schuttenbeld (Gemeente Zwolle)

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine december 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!