Brandweerduikers de diepte in

woensdag 5 oktober 2022
Brandweerduikers de diepte in

Dat er flink gedoken wordt in de Milligerplas is vast wel bekend. Maar dat ook de brandweer er oefent misschien wat minder. Dinsdagavond werd er gedoken door een aantal brandweerduikers uit Harderwijk. In hun vrije tijd, anders dan de beroepsbrandweer van Zwolle. De mensen uit Harderwijk zijn vrijwilligers en oefenen om inzetbaar te blijven.

Grote Diepte
Vijf keer per twee jaar moeten de duikers een diepteduik tussen de 9 en 15 meter diep doen. De Milligerplas is daarvoor de perfecte locatie. Op het diepst ligt de bodem nu op ongeveer 30 meter. Genoeg ruimte voor de duikers om zich uit te leven en goed te oefenen. Het is een veelbezochte duiklocatie, dus liggen er naast achtergebleven boomstammen ook o.a. een autowrak, graansilo en zeecontainer. Omdat er niet veel plekken in Nederland zijn waar er zo diep gedoken kan worden, komen regelmatig duikers uit het land naar Zwolle om te oefenen.

Oefenen
In het kader van de oefening zijn er door de brandweer twee poppen en een kinderzitje in het autowrak gelegd, om een zo realistisch mogelijk scenario te simuleren. Omdat het om een oefening ging, werd ook gemeten hoe lang de duikers onder water waren, en wat hun zuurstofverbruik was. Dit doen ze om zo goed mogelijk de veiligheid te waarborgen voor de duikers.

Na ongeveer twee uur geoefend te hebben zijn de brandweermannen weer vertrokken naar Harderwijk.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!