Bouw van 32 sociale huurwoningen in De Tippe gestart

zaterdag 5 november 2022
Bouw van 32 sociale huurwoningen in De Tippe gestart

Vrijdag is de bouw van de eerste woningen in De Tippe officieel van start gegaan. Plegt-Vos bouwt daar voor SWZ 32 duurzame eengezinswoningen. De start werd gevierd met een lunch op de bouwplaats.

Jauke Klein, commercieel directeur bij Plegt-Vos en Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ openden de middag.

Duurzaam

Er is in het project veel aandacht voor duurzaamheid. De woningen zijn energieneutraal en worden natuurinclusief gebouwd. Dit betekent o.a. dat hemelwater wordt afgevoerd via wadi’s en voor de vogels worden nestkasten geplaatst. Daarnaast komen de woningen uit de Slimme Huizenfabriek van Plegt-Vos. Dat bespaart enorm veel CO2-uitstoot en door prefabricage wordt de bouwtijd aanzienlijk versneld.

Vakantiegevoel

Ook krijgt de wijk een bijzondere uitstraling. De achtertuin van elke woning loopt over in een semiopenbaar gedeelte. Samen met de groene omgeving zorgt dit voor een vrije sfeer. Dit moet bewoners een vakantiegevoel geven.

Woningzoeker

De bouw is inmiddels in volle gang. De verwachting is dat de woningen begin 2023 klaar zijn. In het najaar van 2022 worden de woningen aangeboden op de Woningzoeker. Alle informatie over het project staat op www.swz.nl/detippe.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!