Sparta houdt de punten op het nippertje in Zwolle

maandag 12 december 2022

Afgelopen zaterdag werd de tweede thuiswedstrijd van korfbalvereniging Sparta Zwolle in de Hoofdklasse gespeeld. Na een comfortabele voorsprong werd de zo goed als zekere zege tegen AVO in de slotfase nog bijna uit handen gegeven.

Na het verlies van vorige week maakte Sparta, die is gevestigd aan de Nijenhuislaan, zich met revanchegevoelens klaar voor de tweede thuiswedstrijd op rij. De tegenstander AVO uit Assen, werd verwelkomd in een sfeervol Victorium. De wedstrijd kwam desondanks moeilijk op gang, pas na 6 minuten zuivere speeltijd werd de score geopend.

Daarna werd duidelijk dat Sparta de bovenliggende partij was, maar dat doelpunten ontzettend duur waren. Aan de hand van een ijzersterke verdediging stond er een ruststand van 9-6 op het bord. Na rust vielen de doelpunten een stuk gemakkelijker en was het verschil 6 doelpunten met nog 10 minuten te gaan. Van de wedstrijd rustig uitspelen was alleen geen sprake, Sparta vergat te scoren en AVO kwam punt voor punt dichterbij.

Met nog 2 minuten op de klok werd het verschil zelfs weer één, waarna de doelpunten droogte eindelijk verbroken werd en de wedstrijd gespeeld was. Eindstand 18-16 in Spartaans voordeel. Voor volgende week de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, als Sparta op bezoek gaat bij Wageningen, is er wederom genoeg huiswerk.