Verkeersdrempels Belvédèrelaan verwijderd na slijtage

dinsdag 10 januari 2023
Verkeersdrempels Belvédèrelaan verwijderd na slijtage

Wie regelmatig met de auto over de Belvédèrelaan rijdt zal ze kennen: de hoge verkeersremmende drempels richting het kruispunt met de Frankhuizerallee. Wie er nog regelmatiger komt zal merken dat ze plots zijn verdwenen. De drempels blijken sinds kort verwijderd wegens slijtage, zo blijkt uit navraag bij de gemeente.

Bij een aantal lezers van StadshagenNieuws leidt dat tot grote zorgen, want op de weg naar het winkelcentrum zijn in het verleden al verschillende ongelukken gebeurd. Het missen van de verkeersdrempels zou kunnen uitnodigen om hard te rijden, zo vrezen zij.

Onveilige situaties voorkomen
In een reactie aan StadshagenNieuws laat de gemeente Zwolle weten dat de verkeersdrempels inderdaad zijn verwijderd, maar wel tijdelijk. “De drempels op de Belvédèrelaan in Stadshagen zijn onlangs verwijderd omdat ze versleten zijn. En om onveilige situaties te voorkomen hebben we de drempels daarom tijdelijk weggehaald”, aldus woordvoerder Sam Rademaker.

‘Kijken of tijdelijke maatregelen nodig zijn’
“Uiteraard komen hier nieuwe voor terug, die actie is al uitgezet. Ik kan niet precies zeggen wanneer, het moment waarop ze terugkomen is namelijk afhankelijk van levertijden en de beschikbaarheid van de aannemer. In de tussentijd bekijken we in overleg met de wijkverkeerskundige of er tijdelijk maatregelen mogelijk en nodig zijn”, besluit de woordvoerder.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!