Vermeende ‘prijsconstructie’ Breezicht toegestaan

dinsdag 21 maart 2023
Vermeende ‘prijsconstructie’ Breezicht toegestaan

Een discussie over nieuwe woningen van het project Thuis in Breezicht, die door het verplicht afnemen van een keuken bij de projectontwikkelaar volgens critici alsnog duurder zouden zijn dan het middendure segment, valt in het voordeel uit van de projectontwikkelaar. Volgens de gemeente staat die wettelijk in zijn recht.

Waar gaat het om? Een aantal woningen van het project Thuis in Breezicht vallen met een opleveringsprijs van 346.905 binnen het middendure segment. Maar omdat er een keuken moet worden afgenomen bij de projectontwikkelaar zou die prijs 357.170,40 worden. En valt de woning buiten dat segment. PvdA en Swollwacht stelden daar vragen over, omdat ze vermoeden dat de klant daarmee misleid wordt.

Projectontwikkelaar staat in z’n recht
Niets is minder waar, zo stelt de gemeente. De projectonwikkelaar staat in z’n recht door de woningen zo aan te bieden, want een huizenkoper moet hoe dan ook extra investeren in zaken als onder meer een keuken. En de afgesproken grens voor de woningen gaat over het bedrag zonder keuken, zoals ook in de brochures staat vermeld.

“Het college vindt het wenselijk dat er betaalbare woningen gerealiseerd worden, zodat de beoogde doelgroep daar aanspraak op kan maken. We vinden het niet wenselijk dat er aanvullende kosten bijkomen die dit in de weg staan; dit is ook zo aangegeven aan de ontwikkelaar. De ontwikkelaar handelt echter conform de prijsbegrensde afspraak”, aldus burgemeester Snijders in antwoord op de vragen.

Keuze bij de koper
Toch heeft de gemeente wel zorgen over de manier waarop de woningen met keuken worden aangeboden. “Het is aangegeven bij de projectontwikkelaar dat het niet wenselijk is, maar we kunnen hier weinig aan doen omdat dit wettelijk is toegestaan. In de verkoopbrochure wordt duidelijk vermeld wat de kosten zijn. Het college zal blijvend aangeven bij ontwikkelende partijen dat de aanvullende verplichtingen binnen de bandbreedte van de beoogde prijscategorie dienen te vallen en dat de keuze om dit wel of niet af te nemen bij de koper wordt gelegd.”

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!