Informatieavond ‘knip’ valt samen met verkiezingsfeest wijkbudgetten

Aankomende donderdagavond 3 maart is het Cultuurhuis Stadshagen ´the place to be´ voor elke betrokken Stadshagenaar. Op die avond wordt tussen 17.00 – 21.00 uur het onderzoek naar de verkeersknip toegelicht door middel van een informatieavond. Bewoners kunnen daarbij ook hun reactie geven op de gepresenteerde varianten. Op dezelfde avond wordt tussen 18.30 – 21.00 uur de uitslag van de verkiezingen van de wijkbudgetten bekend gemaakt tijdens een verkiezingsfeest.

Informatieavond Verkeersknip
Inwoners van de Zwolse wijk Stadshagen kunnen donderdag 3 maart tijdens een inloopbijeenkomst reageren op de uitkomsten van een onderzoek naar de zogenoemde verkeersknip in hun wijk. Burgemeester en wethouders willen van wijkbewoners en andere belanghebbenden weten wat zij van de uitkomsten van het onderzoek naar de verkeersknip vinden.

Het onafhankelijke verkeersadviesbureau concludeert dat elk van de varianten om de knip op te heffen gevolgen voor de wijkbewoners heeft. In alle gevallen worden autorittijden in de wijk korter. Uit het onderzoek blijkt ook dat de verkeersonveiligheid voor (jonge) fietsers toeneemt door nieuwe (auto)routes. Ook krijgen aanwonenden van alternatieve routes te maken met overlast, door geluidshinder en extra trillingen in hun huizen.

Burgemeester en wethouders willen dat zoveel mogelijk betrokkenen kennis kunnen nemen van de uitkomsten van het onderzoek. Daarom is er op donderdag 3 maart van 17.00 tot 21.00 uur in het Informatiecentrum in Stadshagen (Cultuurhuis, Werkerlaan 1) een inloopbijeenkomst. Wijkbewoners kunnen daar kennis nemen van de uitkomsten van het onderzoek en ze kunnen ook reageren. Het onderzoek is ook te lezen op de website www.zwolle.nl/verkeersknip. Hier is ook het reactieformulier te downloaden. Belanghebbenden kunnen dat invullen, printen en kostenvrij insturen, tot en met 18 maart.

Verkiezingsfeest Wijkbudgetten Stadshagen
Op donderdagavond 3 maart wordt ook de uitslag van de verkiezingen van de wijkbudgetten van Stadshagen bekend gemaakt tijdens het verkiezingsfeest in het Cultuurhuis. Vanaf woensdag 9 februari tot en met 28 februari konden huishoudens in Stadshagen stemmen op het project naar keuze, projecten die door wijkbewoners werden ingediend om de wijk nog beter te maken. Elk huishouden kreeg twee stembiljetten. De uitslag wordt tussen 18.30 – 21.00 uur bekend gemaakt. Alle ideeën die meedingen in de verkiezing zijn hier te vinden.