Vergeefse zoektocht naar drenkeling bij Voorsterbrug, politie zoekt getuigen

maandag 10 april 2023
Vergeefse zoektocht naar drenkeling bij Voorsterbrug, politie zoekt getuigen

De brandweer heeft in de nacht van zondag op maandag urenlang gezocht naar een drenkeling in het Zwolle-IJsselkanaal. Er werd niemand in het koude water aangetroffen, maar de politie geeft de zoektocht nog niet op. Vandaag zoeken rechercheurs verder naar verdere aanknopingspunten.

Een surveillerende beveiliger op bedrijventerrein Voorst waarschuwde de hulpdiensten nadat een fiets werd aangetroffen op Botterweg. De bewaker meende ook iets te zien drijven in het kanaal nabij de Voorsterbrug. De hulpdiensten rukten met spoed uit en begonnen een zoektocht. Brandweerduikers gingen te water en er werd een sonarboot ingezet.

Na enkele uren zoeken werd niemand aangetroffen en de reddingsactie gestaakt. “Op dit moment zijn we bezig om verder te onderzoeken of er aanknopingspunten zijn,” zegt Simone van Dijk, woordvoerder van de politie Oost-Nederland. “Als er bijvoorbeeld een vermissing is die we hieraan kunnen relateren of als camerabeelden aanleiding geven dan gaan we opnieuw zoeken.”

Op dit moment zijn er geen vermissingen bekend bij de politie in Zwolle volgens Van Dijk. Mensen die vannacht iets gezien hebben in de omgeving van de Botterweg en de Spooldersluis kunnen contact opnemen met de politie door te bellen met 0900-8844. Ook camerabeelden of dashcambeelden, waarop iets staat dat met de mogelijke drenkeling te maken kan hebben, zijn welkom bij de politie.

Foto’s: Peter Denekamp

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!