Feestelijke oplevering 32 eengezinswoningen De Tippe

vrijdag 26 mei 2023
Feestelijke oplevering 32 eengezinswoningen De Tippe

In de nieuwe wijk De Tippe zijn donderdagmiddag 32 eengezinswoningen feestelijk opgeleverd. Het gaat om sociale huurwoningen van woningstichting SWZ. Samen met de nieuwe bewoners werd onder het genot van een hapje en drankje deze mijlpaal gevierd, zodat de nieuwe buren elkaar (beter) kunnen leren kennen.

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder van SWZ, opende de middag samen met Jauke Klein, directeur van bouwer Plegt-Vos en wethouder Monique Schuttenbeld. Monique knipte als openingsmoment een lintje om het nieuwe speeltoestel door, bedoeld voor de kinderen in de wijk.

Fijne buurt
“We zijn blij dat we deze woningen kunnen toevoegen aan ons bezit,” vertelt de bestuurder van SWZ. “De uitstraling en opzet van de wijk maken de woningen extra bijzonder. De achtertuin van elke woning loopt over in een openbaar gedeelte, zodat kinderen maar ook andere bewoners elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. Daar kunnen de kinderen straks spelen op het nieuwe speeltoestel. De nieuwe bewoners wonen in een comfortabel, toekomstbestendig huis in een fijne buurt”.

Gemeenschappelijke binnentuin
Wethouder Monique Schuttenbeld is blij dat nu de eerste bewoners hun intrek nemen in De Tippe. “Er wordt hier volop gebouwd, onder meer in co-creatie, waarbij mensen al tijdens de bouw samen een nieuwe buurt vormen, bijvoorbeeld met een gemeenschappelijke binnentuin. Ook in deze buurt is er veel aandacht voor het ontmoeten van de bewoners en speelmogelijkheid voor de kinderen. Dat maakt het fijn wonen hier.”

Snel & duurzaam bouwen
“De nieuwe huizen zijn snel gerealiseerd en ook nog eens duurzaam gebouwd,” legt Jauke Klein van bouwer Plegt-Vos uit. “Daarnaast hebben ze een echt eigentijds ontwerp, waardoor er een unieke kwaliteit op locatie gerealiseerd is. We wensen alle bewoners enorm veel duurzaam woonplezier!”

Meer informatie over het project is te vinden op www.swz.nl/detippe.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!