Geen grootschalige woningbouw in Stadsbroek en IJsselvizier

vrijdag 11 augustus 2023
Geen grootschalige woningbouw in Stadsbroek en IJsselvizier

In Stadsbroek en IJsselvizier, twee gebieden vlak buiten Stadshagen, komt geen grootschalige woningbouw. Dat staat in een voorstel van het college van B&W aan de gemeenteraad, die er later dit jaar over debatteert.

Stadsbroek is een groot gebied langs het Zwarte Water, ingeklemd tussen de Milligerplas en de rivier. En IJsselzicht ligt aan de andere kant van Stadshagen, ingeklemd tussen de Zalkerdijk, ’s Heerenbroek en de Hasselterweg.

Groen en recreatie

In het voorstel staat dat in beide gebieden veel aandacht moet zijn voor groen en recreatie. In IJsselvizier moet het agrarische landschap behouden worden. Voor Stadsbroek wordt een parklandschap voorgesteld. Eventuele woningbouw wordt niet uitgesloten, maar moet passen bij het gebied.

Keukentafelgesprekken

Veel Zwollenaren en belanghebbenden hebben de afgelopen maanden meegedacht over de toekomst van Stadsbroek en IJsselvizier. De Gemeente Zwolle heeft ideeën en meningen uit de stad opgehaald via een speciale website, inloopavonden, keukentafelgesprekken en een enquête. Dit heeft veel ideeën en meningen opgeleverd om mee te nemen in de verdere visievorming over de toekomst van deze gebieden.

1500 vragenlijsten

Gerdien Rots, wethouder Ruimtelijke Ordening: “Ik ben trots op het enthousiasme en de betrokkenheid van veel mensen die mee hebben gedacht over de toekomst van Stadsbroek en IJsselvizier. Dit heeft Zwolle veel opgeleverd. De betrokkenheid van Zwollenaren is erg groot: er zijn ruim 1.500 vragenlijsten ingevuld, meer dan 90 ideeën ingediend en veel bewoners gaven hun mening over deze ideeën. Ook zijn er gesprekken gevoerd tijdens de inloopavonden met vele Zwollenaren en aan de keukentafels bij agrariërs in het gebied. We leggen deze waardevolle opbrengst met ons advies voor aan de gemeenteraad. We zijn benieuwd naar de visie en de mening van de raad.”

Klankbordgroep

Ook een klankbordgroep met vertegenwoordigers van verschillende betrokken groepen geeft haar advies over het concept voor de richtinggevende uitspraken. Op basis van dit advies en de reactie van de gemeenteraad, stelt het college een definitief voorstel op voor Stadsbroek en IJsselvizier met daarin uitgangspunten voor de gebieden. Deze wordt waarschijnlijk eind 2023 voorgelegd aan de gemeenteraad.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!