Scholen weer begonnen, met drie nieuwe namen in Stadshagen

donderdag 7 september 2023
Scholen weer begonnen, met drie nieuwe namen in Stadshagen

Het zal niemand ontgaan zijn dat de scholen deze week weer begonnen zijn. De fietspaden en wegen in Stadshagen zijn ‘s ochtends en ‘s middags weer gezellig druk. Drie basisscholen in de wijk starten dit schooljaar onder een nieuwe naam.

Kindcentrum De Boxem

Aan de Oude Wetering, naast de Paperclip, is maandagochtend het nieuwe Kindcentrum De Boxem feestelijk geopend. De school werkt vanaf nu samen met Catent Kinderopvang (BSO) en Kinderopvang Breed (kinderdagverblijf en peuteropvang). Veel scholen zijn tegenwoordig een kindcentrum, waar voor kinderen van 0 tot 13 jaar een soepele overgang is.

Na de officiële opening ontvingen de kinderen een kleurplaat voor een kleurwedstrijd. De kleurplaat is een afbeelding van het Kindcentrum. De leerlingenraad zal eind september de winnaars van de kleurwedstrijd bekend maken.

Kindcentrum de Vlieger

Aan de Ingelandhof was het maandagochtend ook een feestelijke drukte. Kinderen, ouders/verzorgers en buurtbewoners vierden samen de officiële opening van het nieuwe Kindcentrum de Vlieger. De school heette eerder De Vlieger 3. Tijdens de zomervakantie is er hard gewerkt om het gebouw aan de Ingelandhof in een nieuw jasje te steken en te voorzien van een nieuw logo. De nieuwe directeur, Marjolein Sijmons, sprak alle aanwezigen toe. De jarige Beau Visser mocht officieel een lintje doorknippen waarmee het kindcentrum geopend is.

Kindcentrum Kasteelhoeve

De opening is de laatste stap in het ‘ontvliegeren’ van De Vlieger 1, 2 en 3. De Vlieger 1 (in Westenholte) heet al sinds vorig jaar WestWijs. De Vlieger 2 (aan de Buckhorstlaan) werd voor de zomervakantie omgedoopt tot Kindcentrum Kasteelhoeve. Maandag was het de beurt aan De Vlieger 3, die de naam dus mag behouden zonder cijfer.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!