Dit lees je in de najaarseditie van het StadshagenNieuws Magazine

donderdag 21 september 2023
Dit lees je in de najaarseditie van het StadshagenNieuws Magazine

Deze week wordt in heel Stadshagen en omgeving de najaarseditie van het StadshagenNieuws Magazine bezorgd. In het magazine brengen we achtergrondverhalen uit de wijk. In deze editie onder meer een uitgebreid gesprek met het bestuur van Stichting Park de Stadshoeve, over hun verbindende rol in de wijk. Ook spraken we met het waterschap over de grootschalige werkzaamheden aan de Stadsdijken bij Stadshagen.

Park de Stadshoeve als groene hart van Stadshagen

Park de Stadshoeve vormt al jaren het groene hart van Stadshagen. Inwoners ontmoeten elkaar bij de kinderboerderij, op het speelpark of in de bistro. Vrijwilligers en mensen van de dagbesteding onderhouden het park en verzorgen de dieren. Ondernemers helpen elkaar en het park doorontwikkelen. Een centrale plek in de wijk, in allerlei opzichten. StadshagenNieuws sprak met voorzitter Jessica de Jonge en secretaris Esther Jellema. Je leest het op pagina’s 48-49.

Groot project ‘Stadsdijken’ zorgt voor droge voeten

Wie de afgelopen maanden via de Twistvlietbrug of Mastenbroekerbrug naar de binnenstad van Zwolle is gefiets, is het opgevallen dat er wordt gewerkt aan de Holtenbroekerdijk. Het project is onderdeel van het landelijke ‘hoogwaterbeschermingsprogramma’. StadshagenNieuws sprak met Edgar de Bruijn (omgevingsmanager Waterschap Drents Overijsselse Delta) en Ingrid Iding (omgevingsmanager Dijkzone Alliantie Zwolle), beiden verantwoordelijk voor de uitvoering van de dijkvernieuwing langs het Zwarte Water. Je leest het interview op pagina 45.

Specials

Daarnaast columns van het Verloskundig Huys en MOOR kinderfysiotherapie. Een woonspecial met alles over wonen en bouwen in Stadshagen. Diverse specialisten beantwoorden vragen van lezers over gezondheid, juridische zaken en de woningmarkt. Veel leesplezier!

Niet ontvangen? Laat het weten!

Het StadshagenNieuws Magazine is rond 20 september gratis huis-aan-huis verspreid in Stadshagen en omgeving. Niet ontvangen? Stuur ons even een bericht, we horen dat graag. Let op: in een brievenbus met een ‘nee-nee’ sticker mogen we helaas niet bezorgen. Het magazine kan ook online gelezen worden. Een exemplaar van het magazine kan ook gratis afgehaald worden in het Cultuurhuis (zolang de voorraad strekt).

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!